Yhteystiedot

Juha-Pekka Vähä
juhapekka.vaha(a)gmail.com
p.0505937573

Minja Vitikka
minja.vitikka(a)gmail.com
p.0500931555

Ajankohtaista

24.2.2013 Pentutreffit

ARIJÄRVEN PUNAINEN - RUSKA

Lyhytkarvainen saksanseisoja narttu

s. 25.2.2023
Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, lisäksi olkanivelet kuvattu terveeksi
Korkeus: 59cm

isä: FI KVA FI MVA Mercus Monza
emä: Outavainun Milo

                                                                                                                                        

   

Ruska.jpg


 

   


Teiens Sisu - Sisu

Lyhytkarvainen saksanseisoja uros
s. 8.4.2023 Ruotsi

                                                                                                                                        

   

Sisu.jpg
 

   


*** Muistoissa - In memoriam ***

  
  
   

Teerenpelin E-SK Roope - Roope

Karkeakarvainen saksanseisoja uros s. 9.3.2006

Lonkat B/A Kyynärät 0/0

>> Roope Kennelliiton tietokannassa

 
Roope on eläkeikäinen metsästyskoira. Pentuvuosien pienien alkukangertelujen jälkeen Roopesta on hioutunut oiva ja varmatoiminen reppukoira kyyhkystä metsoon. Lisäksi Roope käy töissä fasaani- ja sorsajahdeissa noutavana koirana. Nykyisin Roope on erikoistunut mustien metsojen jaakaukseen ja vaikka kuulo on jo huono, niin siitä huolimatta se osaa niitä todella taitavasti jallittaa.
 
Roope on käynyt muutamia kertoja kanakoirien erikoiskokeessa ja tuloksena on NUO1 ja AVO2. Haku on se osuus, jossa Roopella olisi parannettavaa. Näyttelytähteä Roopesta ei koskaan tullut, mutta se on ollut sitäkin monipuolisempi harrastuskoira. Roope on käynyt BH-kokeen, harrastanut agilitya ja kilpaillut tottelvaisuuskokeissa aina erikoisvoittajaluokkaan saakka.
 

   

IMG_0429.JPG
Saksanseisojakerhon tietokannasta voit lukea tarkemmin niin koe- kuin näyttelyarvostelutkin >>Roope Saksanseisojakerhon tietokannassa.

 

 

WP_20140915_005.jpg a_roope.jpg

A_roope2.jpg a_roope1.jpg

   


FI MVA Pitkäsaaren Loitsu - Penni

Lyhytkarvainen saksanseisoja narttu

s. 21.1.2008
Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, lisäksi olkanivelet ja selkä kuvattu terveiksi
Korkeus: 61cm

isä: SJCH SUCH Teiens Cognac Lisätietoja Odinista >>
emä: FIN MVA S MVA KANS MVA Pitkäsaaren Hane

>> Penni Kennelliiton tietokannassa

Penni on toimiva ja kaunis metsästyskoira. Pennin ehkä paras  metsästysominaisuus on sen luontaisen laaja, säännönmukainen ja tuulta  hyväksikäyttävä haku. Se tekee kanalintumetsästyksestä erityisen miellyttävää. Lisäksi se on varma seisoja.
Penni on innostunut pienpedoista, erityisesti supikoirista. Se jäljittää rauhallisesti ilman ääntä ja siksi usein löytääkin etsimänsä, jonka se sitten pysäyttää käskyttämällä tai voimakeinoin.

   

penni_nayttely_rajattu.png

Penni on osallistunut muutamia kertoja kanakoirien erikoiskokeeseen (KAER-koe), mistä parhaina palkintoina NUO1 peltokokeesta ja AVO 1 Yli-Olhavan metsäkokeesta. Viime vuosina Pennin kanssa on priorisoitu kaikki vapaa-aika metsästykseen. Pennillä on myös tottelevaisuuskokeesta ALO1 ja AVO1 tulokset.
 
Kuvankaunis Penni omaa hyvän rakenteen ja ulkomuodon. Se edustaa narttulinjaa missä on nuorten kanakoirien rakenne- ja ulkomuotokatselmuksessa (Junkkari) hyvin menestyneitä koiria kolmessa polvessa. Pennin äiti Pitkäsaaren Hane (PN1), Penni itse eli Pitkäsaaren Loitsu (PN3) ja Pennin tytär Vinsanvuoman Ruhtinatar (PN1). Näyttelyissä se on käynyt saavuttaen Suomen muotovalion (FI MVA) arvon.
Saksanseisojakerhon tietokannasta voit lukea tarkemmin niin koe- kuin näyttelyarvostelutkin >> Penni Saksanseisojakerhon tietokannassa.
penni_haahka__kopio.jpg

WP_20140915_030.jpg WP_20130918_005.jpg
 
   

Vinsanvuoman Ritari - Pyry

Lyhytkarvainen saksanseisoja uros
s. 25.4.2012

Lonkat A/A

>> Pyry Kennelliiton tietokannassa

Pyry on Pennin pentu ja vaikka Aateliset-pentueesta ei ollut tarkoitusta jättää kotiin koiraa, niin suloinen Pyry päätti kuitenkin jäädä. Pyry syntyi pentueen pienimpänä (170g) kahden isoimman pennun (450g) välissä ja osoitti sitkeyttä sekä taisteluntahtoa jo alusta alkaen ja samat ominaisuudet tulevat esille sen kanssa metsästettäessä

Luonteeltaan avoin ja sosiaalinen Pyry ei ole mikään saappaankiillottelija vaan vauhdikas, laajahakuinen ja hyvin riistalle pyrkivä. Pyry toimii sekä fasaaneilla, metsälinnuilla että pienpedoilla että jänisjahdissa, myös sorsalinnut se noutaa mielellään talteen. Pyryllä on räväkät avanssit ja se on hyvin rauhallinen lintutilanteissa, kuten emänsäkin.

Pyry metsästää meidän lisäksi paljon myös kavereidemme kanssa ja toimii moitteettomasti monenlaisessa jahdissa eri ohjaajilla.

Pyry on osallistunut kanakoirien erikoiskokeeseen saavuttaen Junkkarissa NUO1 tuloksen.

   

DSC_1105_1024x681.jpg
 
Saksanseisojakerhon tietokannasta voit lukea tarkemmin niin koe- kuin näyttelyarvostelutkin >> Pyry Saksanseisojakerhon tietokannassa.

 

 

Pyry2v.jpgWP_20140923_003.jpg pyry2.jpg


 

ritari2.jpg porri5kk.jpg

 

 
 

Tappra Snow Grouse - Halti

Lyhytkarvainen saksanseisoja narttu
s. 14.1.2016

   

Halti.jpg
 
Haltiistuu.jpg