Yhteystiedot

Juha-Pekka Vähä
juhapekka.vaha(a)gmail.com
p.0505937573

Minja Vitikka
minja.vitikka(a)gmail.com
p.0500931555

Ajankohtaista

24.2.2013 Pentutreffit

Pentueet ja kasvatus

Suunnitteilla

FridaBiz.jpeg

Metsästyslinjainen kultainennoutaja

Suunnitteilla metsästyslinjaisen kultaisennoutajan pentuja loppuvuoteen 2023.

Vinsanvuoman Golden Berliet "Rosie" & FTCH Polihale Vodka Surprise "Biz"

Sukutaulu/pedigree: https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=1317069

Saksanseisoja

Ei suunnitelmia tällä hetkellä.

Ota yhteyttä puhelimitse p. 0500 931555 tai voit kysyä lisätietoja sähköpostilla

Minjalta minja.vitikka(a)gmail.com tai Juha-Pekalta (juhapekka.vaha(a)gmail.com

Aikaisemmat pentueet

A-pentue 2012 Saksanseisoja Aateliset pentue >>

B-pentue 2019 Kultainennoutaja Frida & Rudolf

C-pentue 2021 Kultainennoutaja Frida & Ruffe

D-pentue 2022 Kultainennoutaja Rosie & Camo

Pennun ostajalle

penniluovutus.jpg
Jalostukseen käytettävät koirat tulevat suvuista, joissa yhdistelmät ovat huolella valittuja, niillä on näyttöjä hyvistä käyttöominaisuuksista ja ne on palkittu sekä kokeissa että näyttelyissä. Näitä periaatteita haluamme jatkaa myös omassa kasvatustyössämme ja käytettävät koirat ovat terveitä, terverakenteisia, hyväluonteisia ja toimivia metsästyskäytössä.

Yhdistelmät suunnitellaan huolella ja erityistä huomiota kiinnitetään koirien sukutauluihin sekä mm. aikaisemmissa sukupolvissa esiintyvien koirien ja niiden sisarusten terveyteen ja tuloksiin. Koirien tulee olla sukutaulultaan sopivia ja ominaisuuksien pyritään täydentävän toisiaan eli pyrimme hakemaan tasapainoista, tervettä ja kaikilla osa-alueilla toimivaa yhdistelmää. On tärkeää päästä näkemään ja tutustumaan koiriin jo etukäteen.

Pennut syntyvät ja kasvavat omakotitalossa Lohjalla perheemme ja aikuisten koirien parissa ja näin saavat tottua pienestä pitäen normaaliin elämänmenoon ja lapsiin. Toki ne totutetaan myös ulkona olemiseen säiden salliessa. Pennut sosiaalistetaan ja ne pääsevät tietysti tutustumaan riistaan. Luovutusikäisinä pennut pääsevät koteihinsa ja silloin ne ovat madotettuja, tunnistusmerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia Kennelliiton kasvattajasitoumusta noudattaen.

Pidämme yhteyttä kasvattien omistajiin ja opastamme sekä avustamme kasvattejamme koiran pidossa ja koulutuksessa. Järjestämme koulutustapahtumia sekä mahdollisuuksia metsästystilanteisiin. Mahdollisuus osallistua koulutuksiin Lohjalla ja lähiympäristössä.

pennikotimatka.jpgPentujen mukana tulee ohjeet pennun kasvattamista ja kouluttamista varten, hihna, pilli, dameja ja riistaa. Lisäksi pennun ostajat liitetään rotujärjestön jäseniksi.

Meiltä kasvatit lähtevät vain altiivisiin metsästäviin ja rodunomaisia lajeja harrastaviin koteihin. Lisäksi edellytämme, että kaikki kasvattimme osallistuvat jalostuskatselmukseen tai rodunomaisiin kokeisiin (NOU/NOME/NOWT tai KAER) ja käyvät vähintään kerran näyttelyssä. Koska myös terveysasiat ovat meille tärkeitä, tulee pennuille tehdä PEVISA-tarkastukset n. 18 kk iässä.  

Halutessasi lisätietoja tulevasta pentueesta ota yhteyttä puhelimitse p. 0500931555 tai voit kysyä lisätietoja sähköpostilla Minjalta minja.vitikka(a)gmail.com tai Juha-Pekalta (juhapekka.vaha(a)gmail.com.

Pentujen ottajat haluamme tavat etukäteen ja olet tervetullut tutustumaan koiriimme sekä niiden työskentelyyn Lohjalle!